ŽanriErotikaMia – 19.del

Devetnajsti del iz romana “Mia” – DAN D.

Ob sedmih zjutraj Mio prebudi zvok budlike. Rada se je prebujala ob glasbi; poležala je, dokler se ni odvrtela skladba Allesia Cara »Stitches«. Besedilo jo je popeljalo v Jackov objem. Spet. Sama sebi se je smejala, ker ni mogla dojeti, da je minilo pol leta in ona ni prenehala mislit nanj. Da še vedno čuti njegove dotike, poljube. Vsak pogled si je zapomnila, misel na njegov nasmeh ji je narisal nasmeh na obraz. Vzdihne. »Meša se ti!« Vstane iz postelje, si pripravi zajtrk in začne s pripravami na »Dan D«.
Nanese si nežen, dnevni make up, obleče nova oblačila, lase si spne v čop, obuje si še čevlje, se pogleda v ogledalo in zadovoljna je z dekletom, ki ji vrača pogled v odsevu. Torbica, trije šprici Guccija in že se je odpravila s taksijem v mesto, na uredništvo revije »Glamour.« Srce ji je bilo hitreje kot običajno, poskušala je ohraniti mirno kri, želela je delovati suvereno, odločno, prepričljivo.

‘’Čakata te peklenska dva meseca. In ko boš mislila, da ne more biti huje, boš spoznala direktorico.’’

Ob 9.45h je stala pred mogočno pravokotno stavbo v svetlo in temno sivih odtenkih. S stavbe je sijal ogromen napis v
rumeno-oranžni kombinaciji »Glamour.« Steklena vrata, pred katerimi je stal stilsko dovršen porter, so izražala prestiž.
Prijazno ga pozdravi in mimo njega se v vsem svojem sijaju sprehodi do recepcije. V prvem nadstropju jo za pultom pričaka simpatična receptorka. Drobcena, urejena od glave do pet jo prijazno pozdravi in jo napoti v sedmo nadstropje, kjer naj bi jo pričakala urednica Joanna Coles. Mii je bilo ime znano iz maila, ki ga je prejela. Za pomoč se zahvali receptorki in se z dvigalom odpravi v pravljično sedmo nadstropje. V dvigalu se je lahko videla z vseh zornih kotov, saj je bilo to v celoti obdano z ogledali.
Ko sliši pisk dvigala, izstopi. Globoko vdihne in stopi po hodniku do sprejemnega pulta, ob katerem že stoji temnopolta gazela.
S čokoladno rjavimi očmi, kratko postriženimi lasmi, v hlačnem kostimu z iPadom v eni in iPhone-om v drugi roki.
Mia stopi bližje: »Dober dan. Mia je moje ime in iščem gospo Joanno.«
Joanna jo premeri od glave do pet, zmaje z glavo in doda: »To sem jaz. Me veseli.«
»Na razgovor sem prišla.« hiti razlagati Mia. »Kar za mano, prosim.«
Joanna jo pospremi v prostor, kjer sedi še vsaj petdeset drugih deklet. Mia se vzhičeno nasmehne Joanni in se usede poleg vseh ostalih. Spraševala se je, koliko možnosti v resnici sploh ima. Nikakršnega predznanja, izkušenj. Ni hotela izgubiti upanja, ampak za trenutek je podvomila vase in v dejstvo, zakaj je sploh tu. »Dober dan punce, danes ste vse z enim razlogom tu, da nas prepričate. Na podlagi prijav smo že izločili 70% kolumnistov. Kar pomeni, da je uspeh že to, da ste sploh tu.
Najprej vas čaka selekcija in sicer bomo med vami izbrali deset tistih, ki se boste potem borile za eno mesto, ki ga ponujamo.
Brez pritiska!« sarkastično doda Joanna, se nasmeje in odide iz prostora. Vse punce so bile zelo zadržane, nervozne, posledično je v prostoru vladala popolna tišina, v zraku si lahko čutil napetost. Točno ob desetih so se začeli razgovori. Nekatere punce so prihajale brezizrazno iz prostora, druge so prišle objokane, nekatere niso mogle skriti nasmeška. Večina punc je bila notri deset, petnajst minut, ne več. Spraševala se je, kaj lahko v desetih minutah poveš, da narediš vtis. Bila je utrujena od čakanja, ampak ko je zaslišala svoje ime, se je zbrala, zadihala in suvereno vstopila. Za mizo je sedela Joanna.
»Usedite se, Mia.« ji reče. »Dober dan še enkrat, hvala za povabilo.« Joanna precej odrezavo: »Poslušam.«
Mia za trenutek molči, ne dovoli, da bi jo direktnost Joanne zmedla, suvereno ji vrne: »Vprašajte. Nimam zadržkov.«
Joanna vidno presenečena, se nasmehne: »Kdo si?«
»Dekle, ki si želi priložnosti. Dekle z idejami, pripravljeno na trdo delo, odrekanje, vse za dober končni izdelek.«
»O čem sanjaš?« nadaljuje Joanna. Mii jezik prehiti misli: »Precej direktno vprašanje, na katero nimam enostavnega odgovora. Vsaj področje določite prosim.« Joanna šokirana, vendar vidno zadovoljna: »Precej pogumna punca.«
Mia brez oklevanja: »Samo iskrena, pogum tu ne igra velike vloge.«
»Veš, da bi morala začeti na dnu, če boš sprejeta? In da boš morala včasih komentarje zadržati zase?!«
»Vem.« pritrdilno odgovori Mia. »Kaj je zate dno?« je radovedna Joanna.
»Kar koli mi date, če le ni v nasprotju z mojimi moralnimi vrednotami.«
»Dosedanje delovne izkušnje?« nadaljuje Joanna z ispraševanjem.
»Osebna trenerka, nutricionistka, v prostem času zagrižena pisateljica kolumn.«
»Zakaj ti?« je radovedna Joanna. Mia na mizo potisne kolumno, ki jo je nedavno napisala: »Preberite tole. Zato!«
Punci se spogledata in nekaj trenutkov nemo strmita ena v drugo.
»Všeč si mi,« izusti Joanna, ne da bi prebrala, kar ji je ponudila Mia: »jutri začneš z dvomesečnim uvajanjem.«
Mia noče pokazati veselja, ki vre v njej, ampak se odzove profesionalno: »Ob kateri uri naj bom tu?«
»Osem zjutraj. Točnost je lepa čednost.« seže Mii v roko in se ji iskreno nasmehne.
Mia odločno stisne njeno dlan in suvereno odgovori: »Vem! Hvala in nasvidenje jutri.«
»Čakata te peklenska dva meseca. In ko boš mislila, da ne more biti huje, boš spoznala direktorico.« še doda Joanna.
»Se že veselim!« Mia nagajivo skomigne z rameni.

‘’Ne boš dovolila, da ti spodleti!’’ si naglas reče …

Z nasmeškom na obrazu se odpravi iz pisarne, v sebi kriči od zadovoljstva in se na poti domov ustavi še v lokalu, kjer si privošči martini bianco. Sama s seboj proslavi uspešno zaključen razgovor. Ko stopi skozi vrata svojega doma, sezuje visoke pete, sleče obleko in se v spodnjem perilu usede na kavč. Zadovoljna s potekom dneva razmišlja, kako naj najbolj elegentno da odpoved v športnem centru. Pokliče šefa, s katerim sta dobra kolega, prepričana, da bo razumel situacijo in kot pričakovano, ji zaželi srečo ter ji da vedeti, da jo delo v športnem centru vedno čaka. Pred Mio sta dva meseca preizkusne dobe, v kotičku misli se pojavi skrb, kaj če ji spodleti. Sicer ima nekaj prihrankov … »Ne boš dovolila, da ti spodleti!« si naglas reče, se nasmehne sama sebi in se v pričakovanju jutrišnjega dne zaziba v globok spanec.

Mia D.


… se nadaljuje 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.