Na KavčuZakaj sploh seksamo?

V današnjih časih seks služi bolj kot sredstvo povezovanja dveh različnih posameznikov kot pa za spočetje potomcev ali užitek.
Ste kdaj razmišljali o tem? No, zakaj spite ponoči? To je na videz zelo enostavno vprašanje, a je v resnici izjemno težko, saj znanost nanj še ni našla ustreznega odgovora. In enako je z vprašanjem, zakaj seksamo, se ljubimo in smo intimni.
Zakaj si sploh želimo seksa? Veljalo je, da je seks potreben za spočetje potomcev, saj je od tega antropološko odvisno nadaljevanje naše vrste. Toda kot ste verjetno tudi sami ugotovili, to ne drži povsem, kajne? Seksamo, četudi že imamo otroke.
No, vsaj večina povprečnih parov se še naprej trudi s posteljnimi aktivnostmi. Zakaj?
Sama vedno trdim, da intimnost dveh oseb pravzaprav ni povezovanje zgolj na telesni ravni, temveč je izkazovanje ljubezni, pripadnosti in povezovanja tudi na duševni ravni. Ko se ljubimo, objemamo in strastno ter globoko poljubljamo, si drugega želimo z vsem, kar je. Ob navalu strasti ne razmišljamo več o tem, kaj je bilo pred nekaj minutami, in nas tudi ne zanima, kaj bo čez nekaj minut. Ko se ljubimo, smo v danem trenutku preplavljeni z različnimi hormoni.
Možgani se tako rekoč odklopijo in vodenje telesa prepustijo nagonu, potrebi po nasladi in sprostitvi.
Zakaj se nekateri tako krčevito upirajo uživanju in pozabi v tistih nekaj sekundah, ko udari orgazem?
Zakaj še vedno popolnoma nadzorujejo sebe, svoje telo in čustva?
Prepričana sem, da bi se morali znati odklopiti, ko se odločimo, da se bomo ljubili s svojim dragim.
Morali bi prenehati razmišljati, zakaj je bil tečen in kako bi se mu maščevali. Predlagam, da si naredite kakovostno čustveno in tudi zdravilno uslugo in se z dragim povezujete skozi redno in strastno ljubljenje. Tako bo moški vedno manj tečen in vam vedno bolj pripaden, kajti moški so enostavni. Ko dobijo seks s svojo drago, to enačijo s tem, da jih ima rada. Ženske na splonost gledamo povsem drugače. Me hočemo, da bi bilo čez celoten dan vse umirjeno in prijazno, da se zmoremo potem zvečer prepustiti ljubkovanju, kar je seveda povsem legitimno. Toda redkokateri dan je tako idealen, kajne?
Če čakate, da bodo izpolnjeni vsi vaši ideali in zahteve, bo življenje zdrvelo mimo vas.
Ostali boste spolno neizpolnjeni, pomlajevalni hormonski koktajli vas ne bodo naredili samozavestne in življenjska energija vam bo odtekala mnogo hitreje. Skratka, sama zagovarjam medsebojno spoštljivo komunikacijo, ki si jo izkazujemo tudi v postelji z rednim in čuječim ljubljenjem. In ja, predigra, dragi moški, se začne takoj zjutraj, ko odprete oči in objamete svojo drago, in se nadaljuje skozi drobne pozornosti čez ves dan.
Zvečer bo vaša draga zagotovo pripravljnea na ljubljenje z vami, saj bo imela vso vašo ljubezen, hrepenenje in pozornost.
Ni tako težko in zakomplicirano!

Melita Kuhar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.