Na KavčuStavki ki bi jih morali moški slišati pogosteje

Pri svojem delu opazujem vedenje in komunikacijo moških in žensk. Res smo si različni. Izluščila sem nekaj stavkov, ki bi jih moški morali slišati pogosteje, da bi se tako izognili mučnim čustvenim bolečinam in frustracijam. Kadar jim namreč njihove partnerke, punce ali žene govorijo, kaj naj spremenijo ali naredijo drugače, in ko jih prosijo, naj se z njimi pogosteje pogovarjajo, njihovi moški čudežno oglušijo. Ne glede na to, kaj so jih več let prosile, rotile ali jim dopovedovale, ni bilo nobene spremembe. Njihovi moški jih pač niso jemali resno. Ko taista ženksa odide, ker se naveliča nenehnih prosjačenj, pa kar naenkrat hočejo slišati vse. Obenem dame pozabimo, da lahko svojega dragega razorožimo z nekaj besedami, ko mu podamo ljubeča sporočila, da stojimo ob njem, da ga podpiramo in razumemo. Moški krvavo potrebujejo žensko oziroma partnersko potrditev in priznanje, da so nekaj odlično naredili ali izpeljali in da smo nanj ponosne.

Tole je nekaj stavkov, ki jih ženkse enostavno izrečemo in so hkrati dovolj enostavni, da jih slišijo in razumejo tudi naši enkratni moški. So kot neke vrste navodila za uporabo.

  1. Dragi, potrebujem tvojo pozornost in tvoj čas.
    S tabo si želim biti več kot zgolj v petek popoldne, ker v službi končaš malce prej.
  2. Prisluhni mojim željam, potrebam in idejam. Želi biti slišana. Naredi nekaj, da bom vedela, da si me slišal in razumel.
  3. Ne bom jezna, če mi poveš, kako se počutiš in kaj si želiš. Hočem razumeti in podpreti.
  4. Dragi, zaupaj mi. Mogoče sem včasih res raztresena in jezična, toda zaupaj mi, tako kot jaz zaupam tebi.
  5. Podpiram, razumem in cenim te.
  6. Potrebujem te. Hočem, da se mi posvetiš, in to ne zgolj takrat, ko seksava.
  7. Tvoja sem, pripadam ti.
  8. Želim si, da me ljubiš, poljubljaš in si v celoti moj.

Kar sedaj že vem, je, da gre tole večini žensk zelo težko, če ne celo nemogoče z jezika. Vam povem, zakaj?
Ker napačno menite, da če mu boste izrekle te stavke, se boste ponižale oziroma vas bo ponižal on, češ da si sedaj lahko privošči grdo ravnati z vami, ker ste se mu iskreno predale. No, sama sem prepričana, da bo čustveno in osebnostno zdrav moški izjemno cenil zgoraj opisana “navodila za uporabo”. Sploh pa bo pomirjen in srečen, saj bo vedel, da mu zaupate in ga podpirate.


Melita Kuhar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.