Priporočamo branjeKam je izginil moj libido

‘’V spolnosti je vedno prisoten del čudežnega, del nerazumljivega in del osvabajajočega, katerih pomena ni mogoče zmanjšati. Spolnost ne bo nikoli popolnoma pod kontrolo in brez dvoma je bolje, da je tako.’’

Naslov knjige: KAM JE IZGINIL MOJ LIBIDO (Mais ou est passee ma libido?, 2015)

4.5/5

Avtor: dr. Christophe Marx
Založba: Ljubljana, Opportunitas, 2015
Prevod: Andraž Ravnik in Igor M. Ravnik
Žanr: seksualni priročnik

Še ena tema, o kateri le s težavo spregovorimo na glas – libido.

Kam je izginil? – pomanjkanje libida oz. spolnega poželenja, apetita, predstavlja eno od poglavitnih težav, s katero se soočajo mnogi pari, ki pa se le redko opogumijo in o tem spregovorijo naglas.
Na temo spolnosti in libida je napisanih veliko knjig, vendar so velikokrat preveč preproste ali pa preveč zapletene in le s težavo dobimo odgovore na vprašanja, ki nas težijo. Francoski avtor, Chrisophe Marx, ki je hkrati ginekolog, porodničar, seksolog, psihoterapevt ter transakcijski analitik, se kočljive teme dotakne na bralcu dostopen način.
S primeri iz bogato dokumentirane prakse nas popelje med različne situacije, s katerimi se lahko tako ali drugače poistovetimo, obenem nam ponudi učinkovita orodja za razumevanje, elemente za analizo in predloge za reševanje zagat.
Knjiga bo prav prišla vsem, ki želite izvedeti več o težavah v spolnosti in o stanju duha, ki ga potrebujemo, da se izvlečemo iz njih.
Radovednim bralcem bo omogočila osvojiti in razširiti znanje ter vedenje o tako pomembnem področju, kot je spolnost.

Vstopimo v svet seksualnosti z odprto glavo, ustvarimo zgodbo, znotraj katere bomo zadovoljni in zadovoljeni.

‘’ … celo naš spolni partner, je tujec. Ni samoumevno, da se ujamemo z njegovim telesom, z njegovim tipom kože, z njegovim vonjem, z njegovimi pričakovanji in njegovimi okusi. Ne zadošča, da si drug drugega želimo, potrebno se je tudi ujeti in drugega sprejeti skupaj z njegovim pristopom k spolnosti. Nikoli ni zagotovoljeno, da se bo to tudi zgodilo.’’

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.