Na KavčuKaj si želimo ženske in kaj moški?

Seveda je vrstni red različen, pa tudi pojem ljubezni. Včasih so rekli, da bomo tisto ljubezen, ki smo jo dali, imeli za vedno, ljubezen, ki je nismo podelili drugim, pa je za vedno izgubljena.

Kaj si želimo ženske?
1. Ljubečo pripadnost in tesno partnerstvo: Od moškega pričakujemo spoštovanje časa, ki ga preživimo skupaj.
Pričakujemo, da spoštuje naše delo, naše prijateljice, našo družino in to, das mo čim dlje skupaj.
Pomembno nam je, da vemo, da je “naš”, in da skupaj tvorita majhno intimno skupnost, ki premaga vse ovire in življenjske izzive.
2. Iskrenost in pozornost:
Ženske zahtevamo čustveno poštenost in pozornost svojih moških, da se čutimo želene, sprejete in unikatne.
3. Odprtost duha: Ženske cenimo moške, ki ne samo da znajo z denarjem in materialnimi dobrinami, ampak so sposobni biti odprtega in iskrivega duha.
4. Dober seks: Ženske ob besedi seks pomislimo na romatnične začetke, počasi in nežno, pa vse do norega in včasih tudi res strastnega seksa, ki obenem vključuje ljubezen in s tem ppotencira spolno poželenje ter potešitev.

Kaj si želijo moški?
1. Seks: Kjerkoli, načrtovan ali spontan. Njihova ženska jim je privlačna, pa četudi pravkar pripravlja kosilo.
2. Svobodo: Večina moških ima veliko potrebo, da se počutijo svobodne, in jih obiačjno motijo vprašanja, kot so: “Ali greš nocoj ven?” ali pa zelo pogosto in tečno: “Zakaj me danes nisi nič poklical?” Moški želijo, da bi njihove ženske sprejele odgovore, kot so: “Nisem bil pri volji,” ali pa: “Tako hitro beži čas.”
3. Odpuščanje: Ko lahko moški zaupa svoji ženski, da mu bo prisluhnila, se je lažje pripravljen usesti in se pogovarjati tudi o svojih čustvenih plateh, ki jih sicer ne želi ali ne more pokazati.
4. Hvaležnost: Moški si res želijo, da bi jih njihove dame spoštovale in cenile.
Vedeti je treba, da pohvala in hvaležnost delata čudeže, tako čustveno kot za sam odnos.
Seveda je pri tem pomembno, da sta izrečeni iz srca in da tako res mislimo.
In predvsem si moški želijo, da bi jim ženske povedale, česa si želijo in kaj potrebujejo, namesto da komplicirajo in negodujejo,
saj jih moški ne razumejo in ne vedo, kaj bi rade. Ženske mnogokrat kompliciramo, česar moški pač ne razumejo, zato so zmedeni in se posledično ne čutijo cenjene.

Ja, ta naš žensko-moški odnos je tako ali drugače prežet s čustvi.
Na začetku romantične zveze smo zaljubljeni, nori eden na drugega, seks kjerkoli in kakorkoli.
Nato sledi ohlajanje in oblikovanje odnosa, ki naj bi temeljil na medsebojni ljubezni, zvestobi, lojalnosti in spoštovanju.
Nekaj začimb je pomembnih: ohranjanje strasti, sladka mala presenečenja, še vedno seks v vsej njegovi veličini, iskrena in enostavna komunikacija, ki jo bodo lahko tudi moški takoj razumeli, ter pohvale.
Saj ni tako težko.


Melita Kuhar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.