ŽanriErotikaMia – 11.del

Enajsti del iz romana “Mia” – POTAPLJANJE.

Sončni žarki so skozi špranje rulet slepili Mio, ki je še utrujena od prejšnjega dne spala.
Le s težavo je odprla oči, si jih pomela in se postavila v sedeči položaj na posteljo. Stegnila je roke nadse, se dobro pretegnila, globoko vdihnila, vstala iz postelje – jo na hitro postlala, se obrnila k oknu in na stežaj odprla balkonska vrata.
Svežina morja, rahel vetrič in toplo sonce. Mia je razširila roke in zamižala.
Na ustnice se ji je prikradel rahel nasmešek, ko je odprla oči in pred seboj zagledala plažo, turistične delavce, ki so vabili turiste na raznorazne izlete, otroke, ki so čofotali po vodi in gradili peščene gradove, njen pogled pa se je ustavil na maserki, ki je ponujala plažno masažo na ležalnikih. Kako za vraga tega sinoči ni videla, se je »kregala« v mislih.
Takoj je vedela, kaj bo počela zvečer. Za čez dan si je zamislila nekaj bolj aktivnega.
Z »neznancem« se sicer ni šla potapljat, ampak mogoče bi pa to lahko vseeno počela. Tu, daleč stran od njega.
Streslo jo je. Že dolgo ni tako uživala, kot zadnje dni. Neznanec je tako dobro vedel kaj početi, da se ji je mešalo od užitka.
»Nehaj misliti nanj!« se je okregala. Stresla je glavo in se odpravila v kopalnico, se umila, oblekla v pastelno roza kopalke – zgornji del je bil brez naramnic in je tako razkrival lep, bogat dekolte in ravno prav športen hrbet. Čez kopalke je oblekla jeans kratke hlače in belo, široko, napol prozorno majico, lase si je spela v čop. V nahrbtnik je spravila brisačo, potapljaško masko in snorkel, plastenko vode, nekaj malega za prigriznit, fotoaparat in MP3. Na hitro je pogledala po sobi, če ni morda česa pozabila, nadela si je japankice in že hitela na plažo. S polnim nahrbtnikom in plavutkami v roki.
»Dober dan, se še lahko pridružim ekipi, ki gre snorklat?« je dvomeče vprašala. Prijazen glas turistične delavke ji odvrne:
»Dober dan, pravzaprav gre za tečajnike potapljanja na dah.« »Se pravi ne morem zraven?« jo Mia vprašujoče pogleda.
»Če niste opravili teoretičnega dela in vaj v bazenu, potem žal ne.«
Mia nekoliko preplašeno: »Ne, nisem. Se pravi ne morem poleg, niti kot turistka?
Kaj pa če plačam, kot da sem vse to naredila in grem z vami samo na izlet?« je vztrajala.
»Načeloma tega ne delamo ampak lahko vprašam, če bi bilo to možno.« je prijazno dekle, ki ga Mia skuša prepričati, da jo vendarle vzame k sebi na čoln: »Lepo prosim, vprašajte.«
Mia si je želela pod vodo, kjer bi med čudovitim življenjem tam spodaj pozabila na svoje zmedene misli.
»Jack pravi, da lahko greste poleg, ampak podpisati morate izjavo, da greste na lastno odgovornost.«
»Spomnite me prosim, da se zahvalim temu Jacku. Kje imate izjavo?!« pohiti Mia z odgovorom.
Turistična delavka ji poda papir in kuli in se predstavi: »Mimogrede jaz sem, Alice.«
»Mia, me veseli. Iz srca ti hvala za prijaznost.«
»Zato smo tu, da ugodimo našim gostom,« koketno doda Alice.
Mia je podpisala izjavo in se skupaj z Alice in šestimi drugimi ljudmi vkrcala na čoln, ki pelje do lokacije, kjer tečajniki opravljajo nadaljne šolanje potapljanja na dah. »Kakšen pa je pravzaprav plan za današnji dan?« Mia previdno vpraša.
Alice z nasmehom na obrazu odgovori: »Na robu »Tank« otoka nas pričakajo trije učitelji potapljanja, načeloma je en učitelj na tri tečajnike, ter Jack, ki čaka na krovu ladje in spremlja s palube dogajanje.« Alice so se vedno, ko je omenila Jacka, zasvetile oči.
Mii je bilo hitro jasno, da ji je očitno všeč. »Tale Jack, je to starejši gospod?!« se je Mia naredila rahlo butasto in radovedno dreznila. Alice vzdihne: »Ah ne, kje pa.« za trenutek umolkne potem pa nadaljuje: »To je najlepši moški, kar jih poznam.«
Mia jo vprašujoče pogleda in izusti: »Pa?«
»Sicer sva bila skupaj, ampak Jack ni tip moškega za resne zveze. To mi je že po prvi noči povedal. Zanj je vse bolj ko ne zabava.«
Mia dobi svoj odgovor, potem pa spretno zamenja temo pogovora.» Si tudi ti učiteljica potapljanja?«
»Ne, nisem. Sem turistična vodička za posebne izlete … Moja služba je idealna za druženje z božanskimi moškimi.«
Mia nekoliko presenečena nad direktnostjo zmore iz sebe spraviti zgolj besedi: »A tako.«
Dojela je, da so punce na Floridi zelo svobodomiselne. Takoj se je spomnila na stevardeso, ki je koketirala z neznancem, pa Jess, in sedaj še Alice. Zavzdihnila je in miže dovolila vetru da ji boža obraz. »Skoraj smo prispeli.« čez čas reče Alice.
S čolnom so se zelo približali večji ladji, kjer sta čakala dva učitelja in tečajnikom pomagala na krov.
Mia se je zadnja vkrcala in prav tako je bila zadnja na vrsti za izkrcanje. Temnopolti učitelj plavanja ji je ponudil roko ter ji tako pomagal izstopiti. Mia se mu prikupno nasmehne in zahvali za pomoč. Alice je vseh šest tečajnikov usmerila na palubo, kjer je bilo že vse pripravljeno za nadaljne učenje. Zagriženi in željni znanja so takoj z vprašnji zasuli oba učitelja.
Mia rahlo potreplja Alice: »Se jaz od tu dalje sama znajdem?«
»Do Jacka greva, pa bova videli kaj bo rekel.« Mia zgolj pokima in ji odvrne z: »Ok.«
Alice pohiti z vprašanjem: »Kako zgledam?« Mia rahlo zmedeno: »Kako prosim?«
Alice razloži: »Jack. Se spomniš?! Najlepši moški?! Rada bi izgledala dobro, preden stopim pred njega. Vsakič, ko ga vidim imam občutek, da med nama ni še čisto konec.« »Lepa si.« jo potolaži Mia.
»Hvala. Veš, ne poznam ženske, ki si ne bi želela biti z njim.«
»Zakaj?« je radovedna Mia. »Ker je popoln paket. In ker ga še nobena ni uspela zadržati več kot tri mesece ob sebi.«
»Tri mesece? Ti se hecaš?!« je vidno šokirana Mia. »Ko bi se vsaj.« je Alice iskrena z odgovorom.
»Kaj pa je na njem tako zelo posebnega?« dregne Mia s podvprašanjem.
»Boš videla,« se ji Alice nasmehne, Mia pa že sprašuje dalje: »Kje sta se spoznala?«
»Na eni službeni zabavi. Celo noč sem se vrtela okoli njega v upanju, da me bo opazil. Potem sem končno zbrala pogum in šla do njega. Pa se je zgodilo.« »Zgodilo?« Mia vprašujoče pristavi. »Krasen ljubimec je. Ampak tudi precej direkten.« ji Alice odgovori.
»Kako to misliš?« »Še isto noč mi je rekel, da žal nima več časa kot le za seks in da upa, da razumem.«
Mia zaprepadeno: »In potem?« »Ja kaj pa naj? Upala sem na več in še nisem obupala. Želim si ga, pa čeprav samo za seks.«
»Še vedno seksata?« je Mia neposredna. »Včasih,« hihitajoče reče Alice, ki Mio čvrsto prime za roko: »Pridi.«
Mia stopa po palubi za Alice v notranjost ladje, ko Alice zašepeta: »Tam je.« Stopita bližje k moškemu, ki s hrbtom obrnjen proti njima gleda načrte, ki visijo na steni. Nekaj zapisuje, ko mu stopita še bližje. Z Jackom ju ločuje le miza. Alice z vso ženstvenostjo: »Hej Jack, tule je naša vsiljivka,« v smehu izusti, Mia zardi. Jack še nekaj dopiše, se z glavo navzdol obrne, odloži zapiske na mizo in končno dvigne glavo proti puncama. Ko mu zastane dih. Mia obnemi, ko pred njo stoji njen neznanec. Podoba, ki je dobila ime. Jack. Pogoltne slino, stegne roko proti njemu in se dela, kot da ga prvič vidi. Občutno zmeden ji poda roko nazaj. Mio spreletijo mravljinci po celem telesu. Alice dvomeče vpraša: »Se poznata?« Mia pohiti z odgovorom: »Ne, ne poznava se.« Čvrsto stisne njegovo dlan, ko reče: »Mia sem, me veseli.« Jack igra njeno igro: »Tudi meni je v veselje, Mia,« pogleda ne umakne z njenega obraza vse dokler Mia ne spusti njegove roke, dihanje se ji nehote pospeši: »Se opravičujem za nevšečnosti,« še preden dokonča stavek, jo Alice prekine … »Mia se ti je želela osebno zahvaliti, ker si dovolil, da je z nami.«
Mia nekoliko zbegano »Ja, seveda. Hvala.« obrne se k Alice, in šepetaje doda: »Se boš ti dogovorila glede podrobnosti; počakala bi na palubi, če ti je to ok? … Da ne bom v napoto; saj veš,« ji nerodno pomežikne z mislijo, da želi čimprej na zrak, saj ji zmanjkuje sape in prostor se zdi tako utesnjen … Alice nekoliko zbegan, a več kot očitno zadovoljna, ker bo ostala sama z Jackom: »Seveda, ti se kar sprosti, mogoče bo trajalo,« ji pomežikne nazaj. Mia zavije z očmi, tako, da jo Alice ne vidi, spusti pogled, se obrne in odpravi proti vratom. »Mia!« Jack skoraj vzklikne. Mia se obrne, ga pogleda. »Všeč mi je tvoje ime. In vesel sem, da sem te končno spoznal.« Mia ujame le še glas Alice, ki sprašuje Jacka: »Kako misliš, končno?!«

Jezna nase in z občutkom, da je samo ena več na njegovem seznamu, odide. V njej se odvija boj čustev. A eno prevladuje. Ljubosumje. Želela ga je zatreti, pa ni šlo. Hitela je na drugo stran ladje, kjer bi bila lahko sama. Obžalovala je odločitev, ko je prosila, naj jo Alice vzame na čoln. Vedno globlje je dihala in na bruhanje ji je šlo, ko je pomislila, kako se Alice obeša po njem.
»Mia!« zasliši zdaj že tako domač Jackov glas. Mia pogled usmeri v tla v trenutku, ko ji pristopi.

Mia s pridušenim glasom, iskreno: ‘’Kljub vsem pravilom, sem upala …’’ ne zaključi stavka.
‘’Kaj si upala?’’ skoraj roteče sprašuje Jack.
Mia ga pogleda v oči: ‘’Da je to, kar sva imela, pristno; da ni del tvojih igric.’’

Približa se ji tako, da začuti njegovo sapo, skoraj sliši bitje njegovega srca, občutek slabosti se spremni v poželenje. A ne dovoli, da jo čustva zmedejo: »Ne morem verjeti, da sem ti nasedla. Ne morem verjeti, da si mojo šibkost tako brutalno izkoristil. Očitno drži, da če se nekaj zdi prelepo, da bi bilo res, najbrž tudi je!«
»O čem govoriš?« je zmeden Jack. »Dvakrat lahko ugibaš.« ga srepo pogleda. »Alice?« Jack zmedeno vpraša. Mia suvereno prikima. »Nevem sicer kaj ti je rekla, ampak ni ravno igrala bistvene vloge v mojem življenju in še zdaleč nimaš razloga za ljubosumje.«
Mia zaprepadeno: »Ljubosumje? Kdo pravi, da sem ljubosumna?!« Jack ji nameni topel pogled: »Zakaj se potem razburjaš?«
»Vseeno mi je. Predvidevam, da si tudi njej nakladal in je uboga reva nasedla osladnim besedam.«
Jezno zmaje z glavo: »Sploh ne vem, zakaj se razburjam! Kaj počneš, je samo in izključno tvoja stvar. Se me ne tiče. In nočem, da se me!« »Jaz hočem, da se te tiče! Si pozabila, da si ti postavila pravila? Da si ti mene odgnala stran? Da me ti nočeš spoznati?
Da tebi ni do tega, da bi vsaj poskusila? Kar koli sva že imela, z Alice je že zdavnaj preteklost. Ne dojamem, zakaj si sploh jezna name!« Mia s pridušenim glasom, iskreno: »Kljub vsem pravilom, sem upala …« ne zaključi stavka. »Kaj si upala?« skoraj roteče sprašuje Jack. Mia ga pogleda v oči: »Da je to, kar sva imela, pristno; da ni del tvojih igric.«
Jack pogleda ne umika z njenih oči: »Odkar sem te spoznal, te nikakor ne morem izbiti iz glave. Verjemi mi, da bi veliko raje videl, da bi dejasnko bila del igre. Jezen sem nase, ker si obtičala v vsakem koščku mojih misli!
Veliko lažje je bilo, dokler nisi obstajala v mojem življenju!« Mia mu obrne hrbet in s solznimi očmi: »Ko bi ti lahko verjela.«
»Prvič v življenju si želim, da bi mi ženska lahko brala misli.«
Mia zamenja temo in še vedno s hrbtom obrnjena proti njemu: »Vem, da ni običajno imeti turiste na krovu, pa vendar me zanima, kaj lahko počnem, medtem ko se boste potapljali?« Jack se približa Mii in z rokama objame njen vrat, zdrsi ji s prsti po hrbtu navzdol. Mia zadrhti, globoko vdihne, potem pa strese z glavo in se hitro obrne ter umakne korak nazaj.
Z zamolklim glasom roteče: »Ne dotikaj se me, prosim.«
V tem se iz ozadja zasliši Alicein glas: »Heeejj, sta se zmenila? Ti nisem rekla, da je Jack krasen?« in ga objame okoli pasu:
»Iti moraš, čakajo te.« Jack medtem ko umika Aliceine roke s svojega telesa, gleda Mio, ki komaj skriva ljubosumje v sebi.
»Takoj pridem.« Jack pomirjujoče naslovi Mio. »Nič naj se ti ne mudi,« mu sarkastično odvrne.
Alice z osladnim glasom izusti: »Jack, pridi že, ljudje čakajo!« Zdi se, da Jack nikakor ne more odmakniti pogleda od Mie, ki zavije z očmi: »Le pojdite gospod Jack, ne pustite jih čakati.« Alice stopi bližje k Jacku, ga prime za roko in skoraj odvleče na drugo stran ladje. Mia nikakor ne razume svojega bolnega ljubosumja, kar zlasala bi Alice, čeprav ni ženska popolnoma nič kriva. Medtem ko se bori sama s svojimi mislimi in čustvi, jo prekine Alice s svojim vzhičenjem: »A si ga videla, a ni krasen?« Mia le s težavo prikima: »Mhm.« »Jack pravi, da boš tudi ti šla z njimi v vodo.« Alice preseneti Mio z izgovorjenim dejstvom.
»S tečajniki? Kaj nisi rekla, da ne morem, če nimam opravljene teorije in tistega dela v bazenu?«
»Takrat mi je tako rekel, ampak očitno si je premislil.« se namuza Alice. Mia previdno vpraša: »Greš tudi ti poleg?«
»Nope, nisem razpoložena, bom samo gledala,« Alice brezbrižno navrže. Mia presliši beden izgovor: »Se pravi, boš z Jackomna palubi?« Alice se zaiskrijo oči, ko pohiti z odgovorom: »Jp, jp.« Mia se ji na silo nasmehne in sarkastično doda: »Super, krasen dan bo.« Alice nič hudega sluteč, presrečna in nasmejana: »Pridi, pokazala ti bom, kje lahko odložiš stvari in se preoblečeš.« Mia skoraj roteče: »Daj mi minutko prosim, takoj pridem.« Alice prikima in se odpravi v notranjost ladje. Mia globoko zadiha in se poskuša psihično pripraviti na čustveno zelo naporen dan. Želodec se ji obrne ob misli, da bo priča temu, kako se Alice obeša po Jacku, ona pa naj pod vodo uživa in odmisli vse skrbi?! Popoln nesmisel. V majhnem prostorčku znotraj ladje se preobleče in končno zbere pogum, da v kopalkah, z masko in plavutkami v rokah stopi na palubo. Jack jo od trenutka, ko stopi na krov, spremlja s pogledom. Jack nagovori udeležence: »Dober dan in dobrodošli na krovu. Plan za današnji dan je sledeč: razdelili vas bomo v dve skupini. Skupina treh, ki gre najprej v vodo, bo pod vodstvom Aarona; drugo skupino treh vodi Ty; na palubi bo za vas skrbel Alex.« Tako suvereno je govoril, da so se Mii cedile sline po njem. Izklesano, zagorelo telo; globok vzdih v mislih; zaželela si je njegovih rok na svojem telesu. Alice je čisto zaprepadena nad dejstvom, da bo Alex na palubi, šepetaje vpraša: »Ne boš ti, Jack? Kaj nisi vedno ti na krovu?« Jack ji ravnodušno odgovori: »Alex se nam bo vsak čas pridružil,« iz ozadja se že sliši zvok skuterja, ki se zasidra ob čolnu in že na palubo stopa visokorasli mladenič, prijeten na pogled. »Alex hvala, ker si se tako hitro odzval in me boš danes nadomeščal na krovu, družbo ti bo delala Alice, ki bo naše potapljače kasneje pospremila nazaj v hotel.«
Alice vidno razočarana seže v roko prišleku. Šepetaje vpraša Jacka: »Kako da ne boš ti na palubi? Kam pa greš?« Jack presliši Aliceino vprašanje: »Je vsem vse jasno?! Predlagam, da greste v vodo in maksimalno izkoristite dan.«
Ekipe se navdušene odpravijo v vodo. Alex pripravi vse potrebno na krovu. 
Alice napol v šali napol zares, koketno pristavi Jacku: »Veliko raje bi videla, da bi ti ostal na krovu. Pogrešam tvojo družbo.« 
»Alice prosim nehaj; upal sem, da sem bil dovolj jasen.« Alice precej poklapano: »Saj si bil. Ampak …«
»Res ne bi ponovno načenjal te teme,« pristavi, naveličan ene in iste teme. Alice razočarano prikima: »Oprosti. Nisem te hotela spraviti v slabo voljo.« »Prosim pridruži se Alexu in mu, če bo potreboval pomoč, pomagaj.« Ta stopi bližje k Jacku, ga objame in pritisne poljub na lice: »Bom.« Mia si ne more pomagati, da ne bi zavila z očmi. Stoji in čaka. Razdeljeni ekipi se odpravita v vodo. Alice se zaklepeta z Alexom. Mia ga prvič naslovi z imenom: »Jack,« ko se sliši, instinktivno pogoltne slino in nadaljuje: 
»v katero skupino sodim jaz?« 
Jack stopi k Mii, približa se ji tako, da začuti njegovo sapo na svojem obrazu:
»V mojo skupino,« nameni ji globok pogled in šepne na uho: »Všeč mi je, ko me kličeš po imenu,«
Mia se nenadzorovano ugrizne v spodnjo ustnico … Jack nadaljuje: »Alice, Alex poskrbita, da bo na krovu vse potekalo tako kot mora.« 
»Kam pa greš?« zaprepadena vpraša Alice. »Ne skrbi, vse je pod kontrolo,« suvereno odgovori Alex.
Bil je eden izmed bolj izkušenih potapljačev, ki jih Jack pozna. Je njegov dolgoletni prijatelj in v popolnosti mu zaupa.
Zato Jack presliši Aliceino vprašanje. 
Alice nestrpno, skoraj jezno: »Kam pa greš Jack?« 
»Prepričan sem, da se te ne tiče. Uživajta,« pomežikne Alexu, ki v sebi duši smeh. Jack pogleda Mio, s plavutkami in masko v roki ji nakaže smer proti gumenjaku, ki čaka pod ladjo. »Kam pa greva?« tiho vpraša, ampak ne dovolj tiho, da se ne oglasi tudi Alice: »Aja, skupaj gresta?!« začudeno vpraša in nikakor ne dojame, kaj se dogaja. Jack sedaj že skoraj jezno: »Mia mora poznati najprej nekaj osnov, in Alice, vse kar moraš vedeti je to, da skupina zaključi dan ob šestih in ti moraš poskrbeti, da pridejo varno do hotela. Je to jasno?!« Alice užaljeno končno utihne in prikima: »Je ja!« Mia se z Jackom vkrca na gumenjak.
Odpeljeta se tako daleč od ladje, da se z njune razdalje zdi tako majhna. Mia prekine tišino: »Se ti ne zdi, da si bil nekoliko pregrob z Alice?! Všeč si ji.« 
»Se ti ne zdi, da je bila nekoliko vsiljiva?! In ni moj problem.« »Zakaj sva tukaj? Sama?« 
»Ker si rekla, da se želiš potapljati.In ker si začetnica, je tale kraj najprimernejši za učenje. Voda je nižja, koralni grebeni so prečudoviti, pa tudi vodnih živali je toliko, da ti vzame sapo. Če se spomniš, sem ti potapljanje obljubil že prej,« jo nagajivo pogleda, potem pa nadaljuje: »Pa sva imela preveč drugega dela« … »Danes se ti bom oddolžil za nazaj, če dovoliš?« 
Mia zardi, globoko zajame sapo in v odgovor zgolj prikima. »Med nama z Alice ni nič. Kar sva imela, pa je bilo zgolj fizično.« 
»Ne tiče se me in raje ne bi pogrevala teme,« je Mia suverena v odgovoru, Jack pa ji v znak strinjanja prikima.

‘’Tako nor sem nate, da se ti še sanja ne,’’ srčni utrip se obema pospeši …
‘’Poljubi me,’’ Mia šepetaje izusti.

»Mia!« Jack iz sebe spusti pridušeni zvok. »Prosim?« ga Mia nejeverno pogleda.
»Tako mi je všeč tvoje ime,« ko to reče se ji nasmehne, zmaje z glavo in nadaljuje: »Še nikoli nisem do nobene ženske čutil to, kar čutim do tebe. Zgubljen sem, ker spoznavam čisto nove dimenzije samega sebe. Vem, da se sliši za lase privlečeno in nerealno, in ja, če bi mi kdo rekel, da je to mogoče, bi se mu smejal. Res je, z veliko ženskami sem bil, ampak ravno zato vem, da je tokrat drugače. Nevem, kako naj ti dokažem, glede na to, da mi sploh ne daš priložnosti.« Mia še kar molči, a srce bije na vso moč in na trenutke jo je strah, da bo prebilo prsni koš. Jack si gre z rokama skozi lase in nadaljuje: »En teden te poznam. Nerealno, res,« zmaje z glavo: »Prosim nadeni si plavutke in masko s snorklom.« Mia ga brez ugovarjanja uboga.
»Znaš izenačevat pritisk pod vodo?« Mia prikima: »Mi boš sledila pod vodo.« Mia mu v znak strinjanja ponovno prikima.
»Si pripravljena?!«Mia še zadnjič prikima in že se znajdeta v vodi. Napol prestrašeno ga Mia dregne pod rebra: »Me mora biti strah?« Jack smeje odgovori, zadovoljen, da je končno spravila iz sebe nekaj besed: »Nikoli.«
»Si pripravljena?« jo še zadnjič s prešernimi zrazom na obrazu vpraša. Mii se je zdelo, kot da je skrbi potisnila nekam daleč stran, spet je uživala ob njem, tako dobro se je počutila v njegovi družbi: »Pripravljena sem,« se mu prikupno nasmehne.
Želela mu je verjeti, všeč ji je bilo dejstvo, kako se počuti ob njem. Srečna, zadovoljna, zadovoljena, zaželjena.
»A to slučajno vidim nasmešek?« jo zbode Jack. »Ne laskaj si, samo vzhičena sem,« hiti odgovarjati Mia.
»Še bolj boš, obljubim,« z nasmeškom na obrazu doda Jack. Pod vodo sta oba neizmerno uživala, pozabila sta na čas.
Vsakič, ko sta priplavala na površje, je Mia z Jackom delila občutke: »Čudovito je, koliko živali; si videl male ribice, ki so kar plavale okoli mene?! Koliko različnih barv!« Smeje ji je vsakič znova prikimal in se skupaj z njo, znova in znova potapljal pod vodo. Spontanih dotikov in telesne govorice je bilo več kot dovolj, da sta se oba znašla v opitem stanju čustev. V trenutkih, ko se je mimogrede dotaknil njene roke, hrbta, trebuha, je zatrepetala. Neopisen val čustev jo je spreletel vsakič, ko se je nasmehnil.
En ob drugem sta z lahkoto pozabila na realnost. Ko splavata na površje, ga Mia vpraša: »Koliko je sploh ura danes?«
»Pol sedem … pa ne, da si se že naveličala?«
»Niti ne, samo lačna postajam,« je iskrena v odgovoru.
»Te lahko povabim na večerjo?« previdno vpraša Jack.
»Ne zdi se mi pametna ideja,« veder obraz postane ponovno otožen.
»Se res ne bi pogovorila? Lahko me vprašaš kar koli. Brez zadržkov ti bom odgovoril, obljubim.«
»Res mi ni do pogovarjanja.« nekoliko otožno reče Mia.
»Lahko počneva tudi stvari, ki ne vključujejo pogovarjanja,« se ji Jack navihano nasmeje.
»Ni smešno!« ga z dlanjo udari po prsih.
»Malo pa je, priznaj,« se ji nedolžno nasmehne. Mia si ne more pomagati in vrne mu pristen nasmeh.
»Obljubi mi, da ne boš samo odšla.«
»Jack, ne morem ti tega obljubiti. Se lahko spraviva na čoln, prosim?« Jack vidno razočaran: »Za tabo, Mia.«
Najprej odvržeta masko in plavutke. Popravita si mokre lase. Potem pa se Mia poskuša povleči z rokama na čoln, a ji nerodno zdrsne. Jack je takoj ob njej, čvrsto se z eno roko drži za čoln, z drugo pa jo ujame okoli pasu. Mia se ga instinktivno oklene okoli vratu z obema rokama. Pospeši se ji srčni utrip. Jack zaskrbljeno: »Si v redu?« Mia zbegana od omotice čustev zmore izustiti zgolj: »Mhm.« V objemu ostaneta za nekaj trenutkov. Pogleda se srečata.
Mokri telesi, tesno prižeti eno ob drugem. Mia izdavi kratek: »Oprosti.« »Zakaj se opravičuješ?«
»Ker sem neodločna, zmedena, zahtevna, zakomplicirana … ti povej,« se mu Mia namuza.
»Želim si le najti pot do tebe. Rad bi vedel, kaj se plete v tej glavi. Rad bi te razumel. Bil ob tebi.«
»Saj si ob meni,« nakaže, da jo še kar drži v objemu … Namerno zamenja temo in ga igrivo začne škropiti z vodo.  Vse skupaj se sprevrže v igro smeha in sproščenosti. Začne ga tunkati, a ker je močnejši, jo z eno roko zgrabi za njeni obe roki, jo prižame na čoln in se ji zazre v oči: »Tako nor sem nate, da se ti še sanja ne,« srčni utrip se obema pospeši … »Poljubi me,« Mia šepetaje izusti.
Prisesa se ji na ustnice. Z rokama se sedaj drži čolna, medtem ko se mu Mia oklene z rokama okoli vratu. Nogi objemata njegove boke. Mia se po strastnem poljubljanju počasi odmakne od njegovega obraza, pogleda ga in: »Počasi bova morala nazaj,« reče.
Prikima in ji pomaga zlesti na čoln. Do ladje se peljeta v tišini. Mia je popolnoma zmedena, toliko čustev v tako kratkem času, nikakor se ni mogla zbrati. Na krovu ladje je ostal le še kapitan.Tako tečajniki, kot učitelji, so že zdavnaj odšli.
Jack pospremi Mio do kabine, kjer se lahko preobleče v suha oblačila. »Počakal te bom na palubi.«
»Hvala ti, pridem takoj,« mu ljubko odgovori. Mia se najprej za trenutek sesede, zapre oči, objame kolena.
Počasi pride k sebi in se preobleče, spakira vse svoje stvari in se odpravi na krov. Stopi mu ob bok in gleda naravnost predse:
»Hvala ti za danes, čudovit dan je bil, neglede na vse.« »Se strinjam,« potrdi njene besede Jack. »Oprosti, ker sem se danes razburila, nikakršne pravice te nimam obsojati,« zagovori se: »Ljubosumje me je popolnoma zaslepilo,« ko se sliši, v trenutku zardi. »Ljubosumje?! Sem mislil, da nisi ljubosumna?!« Mia se začne izgovarjati: »Ne, nisem tako mislila, jaz …«
Še preden zaključi misel, jo Jack potegne k sebi in ji skoraj grobo prisloni svoje ustnice na njene. Želi si ga. Jezika se začneta prepletati, Jackove roke se sprehajajo po Mijinem hrbtu. Strast med njima prekine kapitan: »Gospod Jack, ali potrebujete še kaj?«
Jack se za trenutek odlepi od Mijinih ustnic. »Hvala James, lahko greš.« Na ladji ostaneta sama. Besede jima gredo težko z jezika.
»Nazaj moram. Pojdi z mano.« jo prosi Jack. »Ne morem.« »Ne moreš, ali nočeš?!« dvomeče dregne Jack.
»Prosim, nehaj govorit.« Jack jo prižame k sebi, z rokama jo čvrsto drži za boke, poljublja jo, kot da je to slovo. »Te bom še videl?« jo v dihu vpraša. »Nevem.« je odkrita Mia. »Bi me rada še videla?!« »Nemorem,«obrne se stran od njega. Vse kar si želi je, da bi bila lahko iskrena sama s seboj. Strah jo je čustev, ki jih je zbudil v njej, strahopetna je in raje bo zbežala, kot jima dala priložnost. Ne želi tvegati. »Kruta si,« je neposreden Jack. Mia se mu zazre v oči in najraje bi se utopila v tem pogledu, a iz sebe uspe spraviti le besedi: »Iti moram.« Mia se poskuša izvleči iz objema. A je Jack nikakor ne spusti. Tako dober občutek je, čutiti njegove roke na goli koži. Mia se naposled le izvije iz objema, drži ga za roko, ko s težo celega sveta reče: »Adijo, Jack.«
S solznimi očmi se odpravi s čolna in ga pusti samega. Ne obrne se več. Čuti njegov pogled na sebi, ko zasliši krik njegovega glasu: »Mia!« Ne obrne se, ne pogleda ga, samo obstane. »Ni še konec. Ne more biti!« kriče izreče Jack. Ne odgovori. Zapre oči, solze spolzijo po licih. Suvereno koraka proti hotelu. Ko je v svoji sobi, na varnem pred skušnjavo po imenu Jack, pogleda skozi okno.
Ne ladje ne Jacka ni bilo več. Utrujena je bila od celega dne. Na hitro skoči pod tuš, se uleže na mehko posteljo, objame blazino in misli nanj. Tako grob, a obenem tako nežen, tako pokvarjen, a obenem tako pozoren. Ta moški jepoln nasprotji. Želela je verjeti, da je v njem zbudila nekaj drugega, kemijo o kateri je govoril. Želela si je, da bi to bil začetek in ne konec.

 

Mia D.


… se nadaljuje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.