Priporočamo branjeNeprodirna skrivnost intime

‘‘Da se lahko odrasla oseba zaljubi tako, da bo iz tega mogoče pričakovati tudi intimen odnos, in zlasti, da zmore ta odnos tudi ohraniti, mora najprej doseči določeno emocionalno globino in zrelost.’’ 

Naslov knjige: NEPRODIRNA SKRIVNOST INTIME

5/5

Avtorica: Christian Gostečnik OFM
Založba: Ljubljana, Brat Frančišek in Frančiškanski družinski inštitut, 2010
Prevod: /
Žanr: psihološki priročnik

S pomočjo vsebine iz knjige se boste sprehodili po vseh najpomembnejših strastnih,
hrepenečih in bolečih poteh intimnih odnosov.

Kaj je osnovni vir zaljubljenosti, kaj v njej zares iščemo, kaj jo prebudi? Kaj so v resnici naše najgloblje sanje in hrepenenje pri izbiri partnerja? Ali gre pri tem za načrtno izbiro ali je to čisto naključje srečanja podobnosti dveh, ki drug ob drugem začneta sanjati na novo? Zakaj se moramo najprej vedno srečati z bolečino preteklosti, preden lahko v polnosti zaživimo sedanjost?
Kje najti učinkovito pot iz zakonskih zapletov ter včasih pravih travm, nasilja in zlorab?
Kako torej najti pravo smer v zagonetkah partnerskih sporov, ki vedno skelijo?
Na vsa zgoraj navedena vprašanja boste odgovore našli med branjem knjige slovenskega avtorja Christiana Gostečnika, slovenksega frančiškana, duhovnika, teologa, psihologa in pedagoga.
Je avtor več kot dvajsetih strokovnih in znanstvenih knjig s področja relacijske zakonske in družinske terapije.

Zatorej, če si iskreno prizadevate odkriti novo kvaliteto partnerskega odnosa ter si želite zaživeti polnejše odnose, potem je vsebina iz knjige “Neprodirna skrivnost intime” zagotova tista, ki si jo boste želeli prebrati.

‘‘Bolj ko so ljudje negotovi vase, bolj potrebujejo ljubezen in spoštovanje ter je zato tudi jasno, da se bodo nagibali k ljudem, ki so jim to sposobni nuditi; bolj pa ko so gotovi vase, manj potrebujejo izrecno potrditev, sprejetost in ljubezen, ampak bodo to skušali doseči vzajemno. Zato bodo verjetno tudi pri izbiri partnerja veliko bolj pazljivi in pri njih je bolj malo verjetnosti, da se bodo zaljubili v vsakega, ki jim bo nudil ljubezen na prvi pogled.’’ 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.