Na KavčuSamozadovoljevanje

Pa gremo v javnost z definicijo in akcijo samozadovoljevanja ali masturbacije. To počne mnogo žensk in moških, vendar se kljub temu o tem ne govori dosti, saj na področju spolnosti in samozadovoljevanja še vedno velja cel kup tabujev.
Kot že beseda pove, gre pri samozadovoljevanju za obliko zadovoljevanja svojih spolnih potreb, tako da sami stimuliramo dele telesa, ki nam prinesejo ugodje, torej orgazem. Čez stoletja je Cerkev demonizirala masturbacijo kot hudičevo delo in je učila, da se bo človeku posušila roka, če bo onaniral, kar je še en termin za isto dejanje.
Sama rada odkrivam skrivnosti in tabuje, tako da bo danes govora o tem pomembnem segmentu intimnosti posameznika. Menda naj bi vsak odrasel moški masturbiral skoraj vsak dan, četudi ima partnerko, dekle oziroma ženo. Seveda je zopet stvar dogovora, ali ženska razume partnerjevo potrebo, da se njen moški pripelje do vrhunca tudi brez nje, ker še vedno velja, da moški v zvezi naj nebi masturbirali. Kajti če imajo partnerko, potem naj bi svojo spolno potrebo zadovoljevali z njo. Osebno menim in skozi pogovore s strankami ugotavljam, da to ni tako in da moški mnogokrat izvedejo samopotešitev, čeprav naskrivaj, in da še vedno zmorejo potešiti partnerko v spolnem odnosu, ki ga imata. No, toliko o moških.
Povejmo kaj več o ženskah in masturbaciji. O tem se običajno ne govori. Le dobre prijateljice si včasih priznajo, da se igrajo same s seboj in da jim to včasih skoraj bolj odgovarja, kot kadar so s svojim moškim. Tehnike, ki jih pri tem uporabljajo so različne. Nekatere uporabijo svoje prstke, druge ročko tuša in močan curek tople vode na ščegetavček, tretje si privoščimo kakšno spolno igračko, ki nas učinkovito pripelje do vrhunca. Skratka, načinov je več. Kaj ji najbolj paše, mora vsaka dama ugotoviti sama. Toda tudi tukaj velja ena resnica: Če ne poskusite različnih tehnik in pristopov k lastnemu orgazmu, ne boste mogli vedeti, kaj vam najbolj ustreza. Mnoge ženske trdijo, da se privedejo do vrhunca same in da ob tem zelo uživajo, medtem ko v spolnem odnosu s partnerjem in ob penetraciji ne doživijo ekstase. Kaj b bil vzrok?
Verjetno je res, da si malokatera ženska upa ali želi partnerju sporočiti, kaj ji ugaja, kako naj jo boža in kako naj jo ljubkuje, da ji bo prišlo. Kot da se to ne sme povedati naglas, temveč je pač treba (po)trpeti, da akcija z dragim mine. Toda ob tem taiste dame pozabijo, da s tem sebe oropajo za ogromno lepih trenutkov in strastne bližine partnerja, ki pač ne ve, kaj njegovi dragi ugaja.
Zato pa imamo jezičke – da povemo, kaj si želimo in kako. Pogumno v akcijo in užitke!
Spet druge ženske doživljajo orgazme, ki so različni po intenziteti glede na to, ali se samozadovoljujejo ali jih zadovoljuje njen moški. Ni pravil in prav je tako!
Pa se naivno sprašujem, zakaj smo ženske včasih kot ene ovce, da si ne vzamemo, kar nam pripada. Se pravi, da tudi sebi dovolimo iti s prstki ali igračko tja dol, v najlepše kraje naše ženstvenosti, in se poigrati, dokler ne občutimo tiste sladke gomazeče skoraj bolečine, ki pritisne iz spodnjega dela hrbtenice, in za sekundo izgubimo razsodnost in nadzor.
Frigidnost je po mojem mnenju strah pred izgubo nadzora nad seboj in okolico. Ste se zamislile drage moje? Kajti ko nas preplavi nor in veličasten orgazem, nismo sposobne ničesar drugega, kot da se na milost in nemilost prepustimo sebi ali partnerju. Torej izgubimo nadzor. Marsikatera ženska si tega pač ne upa ali si ne dovoli. Podzavestno se prisili, da si nikoli ne privošči v vsej silovitosti trgajoč orgazem, ki obenem resetira naše celotno bitje, nas pomladi in krepi našo ženstvenost ter samozavest.
Vse povezano; naša spolna energija in samozavedanje sta dve plati istega kovanca naše osebnosti. Spolna energija je kreativna energija, ki nas pomlajuje. Skozi resetiranje organizma, hormonov in samozavedanja se vse bolj zavedamo, kako edinstvene in poželjive smo lahko. To, kako se odpremo tej veličastni energiji, v naši zavesti odraža samozavest in zavedanje, kako čudovite smo, ko smo spolno odprte in sprejemajoče. Tukaj ni prostora za strah, dvome, nezaupanje in potiskanje lastnih želja na drugi tir. Dame, živimo tukaj in zdaj.
Zatorej vas sedaj prijazno in z ljubeznijo opominjam, da si dovolite biti ženstvene.
Dovolite si podariti užitke in upajte si približati sebi. Rade imejte sebe in svoje telo, točno takšno, kot je. Ker je vaše.
Dovolite si orgazme.

Melita Kuhar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zgodbe, ki nas navdihujejo, popeljejo v orbito čustev, strasti …

Družite se z nami na …

In.