Partner se počuti manjvrednega, ker kot ženska zaslužim več. Kako mu dopovedati, da je vse najino in da je popolnoma vseeno, kdo od naju nosi domov več? Na to temo se ves čas pričkava, ampak se vrtiva v krogu brez napredka. Situacija zelo vpliva na najin odnos, ker potem on dela nadure, da bi tudi sam imel enak finančni doprinos. Njegova odsotnost mi jemlje željo po drugem otroku, pri katerem pa sam vztraja. Kaj naj?

Hja, moškemu ego je to težko dopovedati in če se sam s tem ne zmore sprijazniti, mu tega ne boste mogli dopovedati. Žal bo to vedno vir vajinih nesporazumov in njegove slabe volje, ker ima očitno nekje v sebi tisti patriarhalni program, da je moški tisti, ki nosi denar in skrbi za prihodke, žena pa postori glede družine. To so sicer starinski in preživeti tradicionalni vzorci, a so zelo globoko ukoreninjeni. Na tem naj dela gospod sam, a če ne želi, ali ne zmore, ga vi v to ne morete prisiliti.

Verjamem, da pogrešate partnerja,tako v vajinem odnosukot očetovski vlogi pri otroku. Žal mi je, ker je njegov moški ego močnejši od realnosti in da s svojo odsotnostjo ruši tudi vajin odnos. Kako lahko gospod vztraja pri drugem otroku, če ga nikoli ni doma? A to zato, da vas priklene na dom? Da boste manj služili od njega? Pogovorita se večkrat, iskreno dajta lastne karte na mizo. Obtožbe niso na mestu, iščita stvarne rešitve.

 

Melita Kuhar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja