Kako s partnerjem porazdeliti odgovornosti in obveznosti? Kako mu dopovedati, da ne morem kot ženska podpirati treh vogalov, on pa zgolj enega.

Zapisujte si vse aktivnosti skozi en mesec, zapisujte ločeno še njegove, kot jih vi vidite. Analizirajte dejansko stanje, Koliko časa in katere aktivnosti vi izvajate, katere on. Nato ga prosite za pogovor, kjer mu poveste, do kakšnih rezultatov je prišla vaša mala raziskavica ter ga prosite za njegovo mnenje.

Najverjetneje je vzgojen v klasično patriarhalnem duhu in je podobno videl pri lastnih starših, pa je to edino kar pozna. Torej mu predlagajte, da bi vam bilo v veliko olajšanje, če je pripravljen iti iz svojega območja poznanega ter razvijati večje spoštovanje in sočutje do vajinih družinskih in partnerskih obveznosti. Oblikujta nove zdrave dogovore, s katerimi se strinja tudi on. Lahko si jih zapišeta. A dejstvo je, da ga v to ne morete prisiliti. Verjamem, da mu boste znali predstaviti svojo stisko na takšen način, da bo tudi sam uvidel, kakšno je višje dobro za vajin odnos in bo aktivno pri tem soprispeval. Srečno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja