Če vzorci iz otroštva podzavestno vplivajo na partnersko življenje in izbor partnerja … Kako lahko na to zavestno vplivam?

Z ozaveščanjem taistih vzorcev in prepričanj, programov in vzorcev, ki so v nas vtisnjeni v najbolj zgodnjem otroštvu in se jih zavestno ne zavedamo. Seveda pa priletijo ven preko različnih sprožilcev, ki se sprožajo v našem odraslem partnerskem odnosu. Zavestno vplivamo tako, da si poiščemo ustreznega strokovnjaka, ki vas bo v procesu osebnostne rasti peljal do novih spoznanj, ki vas lahko vodijo v sprejemanje bolj vaših prenovljenih oziroma odraslih odločitev. Za vsako odločitvijo pa seveda stojijo določene posledice, za katere moramo biti sposobni in voljni prevzeti odgovornost.
Pravzaprav je oblikovanje sedanjega čuječega zavedanja osnova za bolj modre odločitve, ki nas vodijo v prijetne in bolj zadovoljne odnose vseh vrst. Da, ta osebnostna zdrava preobrazba je proces, ki terja kar nekaj časa in vašega truda ter vztrajanja, četudi se vam kdaj zdi, da je vse zaman. Ni, le naša podzavest potrebuje čas, da se navadi in sprejme nova spoznanja in nove prijeme ter veščine, ki jih osvojite v tem procesu. Kar pogumno.

 

Melita Kuhar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja