Moj mož pravi, da sem v postelji dolgočasna in preveč zadržana. Po tem, ko mi je to rekel, mi sploh ni več do seksa. Nevem, kako se sprostiti.

Spet bom poudarila pomen odprtega in iskrenega pogovora. Naj mož pove, kaj ga moti, kaj si želi drugače, zakaj se mu žena zdi dolgočasna in zadržana. Kaj on pričakuje od nje? Seveda je na mestu vprašanje, ali je za ženo on dober ljubimec? O tem se ne govori dovolj, a mi mnoge ženske povedo, da jih njihov dragi v resnici ne zna spolno zadovoljiti, zato se mu umikajo, a mu nič ne rečejo, da ga ne bi prizadele. Vidite, ker smo ženske tiho, ne dobimo popolne spolne zadovoljitve, saj naš moški pač ne more vedeti ali nam nekaj ustreza, in kaj ne. Nujno mu povejte, kako bi rade, da vas zadovolji!

Morebiti je ona zadržana in pasivna, ker tudi on nje ne zna ali ne more zadovoljiti ali pa se ne potrudi dovolj. Vedno sta obe strani potrebni, da je intimnost polna medsebojne želje in strasti, ki ne ugasne, jo je pa seveda venomer potrebno prižigati in se za posteljne užitke tudi potruditi.

Mojim parom v Svetovalnici ob enaki težavi ali recimo izzivu svetujem, da se pomenita, kaj bi v seksu rada spremenila, poiščita nove položaje, nove lokacije, moški imajo pač radi, da se seksi oblečemo, saj kot rečeno, so mnogo bolj vizualna bitja kot me dame. Z nekoliko iskrenega truda so lahko strast in seksi noči ponovno obujene.

Dami bi svetovala, naj sama sebe ne oropa pomena intimnosti z možem, ker je to izjemno pomembno lepilo dveh v partnerskem odnosu. Brez seksa ne more biti zdravega partnerskega odnosa. Pogovorite se, najdite način, da se bosta oba počutila v vajini zakonski postelji bolj sproščeno in ljubljeno.


Melita Kuhar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja